meditacija0001V današnjem času  je nekako moderno ukvarjati se z duhovnimi zadevami, vendar to ni naš namen. Namen našega druženja je vnesti v nas same globoko sproščenost in notranji Mir, čemur posledično sledi povečanje energije in boljše zdravje in počutje. To pa spremeni naše odzive na zahtevno današnje življenje. Nismo več v stresu, ni nas strah in nismo več napeti.

Za Meditacijo smo se odločili zaradi notranje potrebe našega srca, v katerem je večno hrepenenje, ki ga ne zapolni nič zunanjega: ne drag avto, velika hiša, lep partner, poln bančni račun….

Kaj pomeni sama beseda meditacija?
Media 0= središče in Ira = iti v središče

Dobesednega prevoda besede ni, je pa pomenski nekako takole: iti v središče. ITI V SREDIŠČE SAMEGA SEBE! 

Središče človeka je srce. In samo v središču je popolno ravnovesje.

Ljudje iščemo različne načine, da bi se izognili bolečini, razočaranju, stresu, nemiru v vsakdanjem življenju. Vendar je en sam zagotovljen vir trajnega miru in sreče, le v nas samih.

Edina pot, ki pa nas pripelje do tja pa je REDNA MEDITACIJA.

Redna meditacija je  tudi edina, ki nam omogoča doseganje DUHOVNE ZAVESTI.

V tem prelomnem času pa je to nujno.

 

Meditacij je več vrst, meditira se lahko na več načinov in veliko je tudi namenov meditiranja. Zaradi te  različnosti je  tudi veliko različnih izkušenj. Mi se bomo meditacija0005omejili na namen, ki sem ga že omenila in temu primerne bodo tudi naše izkušnje.

Čas v katerem živimo je čas velikega napredka, velikih zahtev in nenehnega hitenja. Od jutra do večera smo vpeti v dirko obvladovanja različnih nalog in pričakovanj. Ob tem pa seveda doživljamo nenehne napetosti, stresne situacije, ki so problematične predvsem v različnih odnosih: med partnerji, v družini, v službi. Tudi v okolju v katerem živimo. To nam povzroča razočaranja, nezadovoljstvo in na koncu bolezen. Smo brez energije, ne vidimo več smisla. Različni ljudje  iz takšnih zagat iščemo različne poti. Nekateri se vdajajo čutnim užitkom, veseljačijo, drugi zapadejo v različne odvisnosti od alkohola, cigaret, mamil, tretji spet si kupujejo kaj za dušo, v narekovajih seveda in četrti postanejo  odvisni od odnosa. Vse skupaj pa nikoli ne more trajno odpraviti vseh teh težav, ki se tako samo še večajo.

Prav v tem prelomnem času  ko prehajamo iz dobe rib v vodnarjevo dobo, pa se ozaveščenost človeštva veča. Začeli smo se zavedati, da srečo in mir najdemo samo v sebi. In kako najdemo pot vase? Z MEDITACIJO

Meditacija je najbolj varen, preprost, enostaven, brezplačen in edino zanesljiv način za uravnovešanje.

Zato se trudite , da boste prišli z vztrajnostjo in s trdim delom na sebi, do stanja, ko vam zunanji dejavniki ne bodo več potrebni. Ko se bo vaše stanje izboljšmeditacija0008alo.

Torej da boste mirni, globoko sproščeni, uravnoteženi in zaradi tega tudi zdravi.


Vse to pa nam blagodejno prinaša redna Meditacija. Redna Meditacija prinaša tudi nove odzive in reakcije na različne stresne situacije, dogodke. Se več ne razburimo, nič nam ni več naporno in težko. Živčni sistem se sprosti. Postanemo zbrani, odzivi postanejo zbrani in mirni. Delo postane učinkovito, postanemo bolj ustvarjalni.

Meditacija različno vpliva na nas, odvisno od tega kaj potrebujemo.

Namen meditacije je vnesti v naš um RED.

Yogananda je dejal:« bodite mirno aktivni in aktivno mirni«. Preprost stavek, a
Njegov pomen uresničijo le najbolj vztrajni.  

 

otroci meditacija